Tuesday, July 08, 2014

Uni, pyörä ja piirtämistä

Kohtalon kostosta en ole unipostauksen (kirjoittamisen) jälkeen saanut juuri lainkaan nukuttua. Kello kaksi-kolme on se perus "asettautumisaika", puoli viisi ja jälkeen kun muistan vielä näkeväni kelloa. Onneksi tuntini yleensä alkavat iltapäivisin, mutta kun tekemistä olisi rutistaa mielin määrin, ja olen edelleen tosi huono ja hidas lähtemään. Mahduttaudun aamutoimiin aika monta taskia ja lopulta usein ollessani täydessä täydellisessä tällingissä jokin menee vikaan, ja itkupotku raivarilla en menekään mihinkään paitsi kauppaan.

Esimerkkejä:
- Kaikki puhtaat vaatteet haisee hielle, koska käytössä on vain kämänen pölynen kolikkopesula yhdellä ohjelmalla 40°. Ekopuhdistusaineilla ei puoleen pyykkiä toivoa ja rullaharjaa mustiin vaatteisiin.
- Mitkään vaatteet ei mahdu, koska olen lihonut lihomisestani äskettäin lisää, minkä en kuvitellut olevan rungolleni enää fyysisesti mahdollista, sillä en tiedä mihin mahtuu näin paljon reittä, rintaa ja makkaraa.
- Nukun pommiin, myöhästyn, ei ole rahaa tarvikkeisiin tai en tehnyt jotain tms. kaikki on väärin. TAI vähintään yhtä usein kaikki on valmiina, mutta läskiangst
- Pyörästäni katoaa avaimet, pyörästäni on kadonnut renkaan nuppi ja yön aikana etupyörä on tyhjentynyt letuksi, ja se on kiikutettava korjaamoon tai olen edellisenä iltana kävellyt kotiin ja unohtanut pyöräni jonnekin asemalle.

Pyöräjutut on tosiaan totta, olen kohta maksanut pyöräjuttuja puolet pyöräni arvosta. Sitä rengasta korjautin tällä viikolla, ihan vain huomatakseni että pyörä oli tänään aamulla kadonnut. Ihan omaa tyhmyyttäni, koska olen pihi ja jätän pyöräparkin sijasta pyöräni aina jonnekin kadulle - Japanissa nimittäin kadulle pyörällä pysäköinti on kielletty. Yleensä siitä saa pyörään punaisen lippulapun, jossa on kl. aika ja päivä, kai liian kauan hengailleet pyörät poistetaan. Mutta enpäs tajunnut, että maassa oli erityinen kuukaudenpäiväkin kaikkien pyörien keräykselle, ja olin juuri edeltäväksi illaksi parkkeertanut, unohtanut, ja kävellyt illalla asemalta kotiin. Koulua ei ole enää niin hirveän kauan, että pyörästä kannattaisi ehkä maksaa sakkoja.

Syömishäiriöstä pidättäytyminen on tosi vaikeaa, lähinnä ne ensimmäiset pari pvä. Mietin tosi paljon ruokaa, ahmimista, kotona makaamista. Olo on tosi(?) tai vähän(?) masentunu ja tyhjä, ahdistunu jos en saa ahmii. Illalla itkettänyt, ei ole ollut ketään kelle puhua. Mietin milleköhän pipipää polille meen Suomessa vai menenkö lainkaan, jos muutan Vantaalta pois (joka oli hyvä). Terapeuttiin en oo ollu yhteydessä. SH poli uloskirjas mut. Haluaisin alkaa tässä saivartelemaan ns. mikähän oikeasti ongelmani on, mutta en sano. En oo juuri jaksanu oksentaa viime kuussa, tämä kämppä on niin ällö, mut en ei-ahmimispäivinä ihan säännöllisesti syödäkään. Mut lihavuudeltani kai menisin siihe Bediin tai johonkin. Pitääköhän mun soittaa.. terveyskeskukseen? En tosiaan enää tiedä miten tää toimii.

Tämä viikko on muuten alkanut hyvin, on ollut hirveä kiire vikojen kurssien kanssa. (^-^)b Menin sunnuntaina Starbucksiin juomaan matcha soijamaitolattea ja istuin noin 6h piirtämässä ja säätämässä koulutöitä, ja eilen hengailemaan yhteen luovien ihmisten eventtiin. Tosi inspiroivia juttuja, ihmiset asuu Tokiossa tai matkailee maailmaa, tehden kaikkia unelma-ammatteja. Tuli tavallaan kauhea surkeus, vuodet AMK:ssa ja en osaa vielä mitään. En mollaa itseäni, vaan pää on oikeasti tyhjä, neuvoton, lapsen kengissä ja selkeesti hyvin alkeista jos jotain pitäisi lähteä luomaan alusta asti. Joo, pääsinhän Japaniin, mutten tiedä miten hirveästi nyt ammatillisesti opin, jota hyödyntää konkreettisesti (paitti jotain näkemystä). Oon aina kahden välillä lopettaakko ja vaihtaakko alaa, vai puskeakko eteenpäin vain "mikä on kivaa". Jos rajaisin nää mediajutut rohkeesti että alkaisin taiteilee vaikken siinä hyvä olekaan. Nuorempana olin mielestäni paljon parempi, kun vain piirsin paljon ja en verrannut toisiin, tein vain omasta ilostani. Kertoisikohan se jotakin.

9 comments:

 1. Tee radikaali myönteinen muutos elämääsi! Muuta se. Mitä ei ole vielä tapahtunut, siihen VOI vaikuttaa. Voimia<3

  ReplyDelete
 2. yhteys terv.keskukseen ehdottomasti heti Suomessa! voimia paljon.

  ReplyDelete
 3. Hei! Olen miettinyt, millä tavalla olet järjestänyt internetin toimivuuden Japanissa ollessasi. Onko omaan kannettavaan tietokoneeseen mahdollista hankkia esim. mokkula, jonka avulla nettiyhteys pelaisi myös Japanissa? Onnistuisiko tällainen Suomesta käsin? Olisin erittäin kiitollinen, jos voisit antaa neuvoja, sillä olen itse matkaamassa piakkoin Nipponiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi, mulla on kotona vanhan ajan USB Ethernetti. Jos olet viiden ★ hotellissa, siellä voi olla wifi, jossain viikkoasumuksessa usbinetti. Mokkuloita tai julkista wifiä ei näin nykyaikaisessa maassa harrasteta. Itselläni on myös kannettava wifi (eli ~1/2 iphonen palikka, joka täytyy ladata), jonka hankin tietämättömyyttäni ihan liian myöhään. Minimi sopimusaika on 1v. Sen nopeus on niin ja näin, Starbucksissa on tehokkaampi. Jos olet turistireissulla, parasta on mennä johonkin kameraliikkeeseen (es. Yodobashi) ja hakea prepaid kannettava wifi. Ne vissiin latautuu uudelleen tai ladataan netissä, ja pitää itse katkaista. Toivottavasti oli apua. Mielestäni redditissä on näistä aika paljon ohjeita ja juttua. :) Millekään eng. kieliselle välittäjäfirmalle tai vuokraajalle en välttämättä makselisi.

   Delete
  2. Kiitos vastauksestasi. Olen menossa maaseudulle muutamaksi kuukaudeksi enkä omista älypuhelinta. Tarvitsisin kuitenkin suhteellisen nopean nettiyhteyden, joten mikä olisi läppärilleni paras vaihtoehto? Käyttöjärjestelmänä on 64-bittinen Windows 7. Osaisivatkohan suomalaiset nettitarvikeliikkeet suositella mitään tuotetta? Lämmin kiitos avustasi. :)

   Delete
  3. En tiedä ymmärsinkö ihan oikein tai osaanko vastata, kun en tiedä tekniikasta ja varsinkaan Windows-käyttiksestä yhtään mitään. Sen verran käsitystä minulla on, että et niillä suomalaisilla mokkuloilla tee täällä juuri mitään. Mutta kuten sanoin, en kauheasti tiedä näistä muuta kuin:

   a) hankkii pre-paid sim-kortin kännykkään (vain netti)
   b) vuokraa mini wifi-palikan, joka toimii vähän kuin reititin, josta voi jakaa useammalle laitteelle kuin laitteelle, käyttiksestä riippumatta
   c) ostaa wifi-palikan (min 1v.)

   Oma wifini on vaan aika hidas, ei kuulu tunneleissa ja en juuri käytä sitä läppärin kanssa. Sain yhtenä suosituksena tämän vuokrafirman. Jos olet menossa maaseudulle jollekin tutulle, töihin tms. koeta pyytää paikallisilta järjestelyjä. Onnea! :)

   Delete
 4. Hei! Olen lukenut blogiasi joskus neljä vuotta sitten ja on kiva huomata, että olet edelleen hengissä.

  ReplyDelete
 5. oot vain niin ihan ihminen :* milloin ajattelit taas kirjoitella tänne, sun tekstisi on aina niin ielenkiintoista luettavaa ja pärjäilehän(:

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥