Tuesday, September 02, 2014

Syksy on tehty..

Aika hävyttömästi kopioin idean ystävältäni Nessalta, jolla oli rento ja mukava tuulahdus syysfiiliksistä. Joten vähän soveltaen, kirjoittelen samoista aiheista "minun syksyni on tehty"...


Oppimisen ilosta
Yritän olla ekstra-ahkera ja en olla päivääkään koulusta poissa, ryhtyä töihin ajoissa ja saada valmiiksi jotain portfoliokelpoisia koulutöitä. Yritän etten lannistuisi heti ison urakan edessä, hylkäisi ideoita "en-mä-kuitenkaan-pysty" laatikkoon, tai läiskisi epämääräisesti vain jotain kasaan että kurssi menisi läpi. Paitsi, että opettajat ennen muinoin pyytämällä pyysivät minun edes läiskivän jotain kasaan, sillä kunnianhimoisena en yleensä aloita jos en saa täydellistä.

Rohkeudesta
Hoitaa asiat heti kun voi: tarttua puhelimeen, nostaa kissa pöydälle, eksyä ja yrittää pois mukavuusalueelta. Olla aktiivinen, piirtää ja nähdä ystäviä, eikä kuunnella demoneja päässä, jotka ajavat asioiden läheltä. Rohkeudesta yrittää jaksaa enemmän, ei jähmettyä kotiin staattiseen ahdistukseen, vaan mennä ulos, kirjastoon, näyttelyyn, käyskentelemään.

Säästäväisyydestä
Rahaa ei yksinkertaisesti ole, uuteen vuokraan tulee menemään iso halkaisu, tarvittavia huonekkaluja ei ole, ja kissanhoitoon aina myös uppoaa (ja on uponnut). Haluan mieluummin matkalle tai panostaa välineisiin tai sievään kotiin, sekä itseeni (ihonhoitoon, ruokaan, liikuntaan), kuin ostaa paljon tavaroita ja vaatteita sun muuta. Mistään en tässä painossa kuitenkaan iloitsisi.

Pelata ja rentoutua kotona
Kylmä, märkä, pimeä ja autio Suomi ei yhtään nappaa, joten mikä ihana tekosyy lorvia himassa kuppi kädessä ja pelata vuoden aikana ulottumattomissa olleita pelejä, tai tankata kirjaston kirjoja. Raahasin Japanista paljon teetä (vihreää, matchaa, ginseng etc), ja olen opetellut käyttämään manteli/kauramaitoa, joten paljon litkimistä luvasta.


Terveemmistä elämäntavoista
Syksy on satoaikaa Suomessa ja kurpitsat, sienet, kasvikset vielä hetken edullisia tai sesongissa, joten aion tankata hivenainevajauksiani kasviravinnosta, sekä virittäytyä taas rakkaan (nyt pelkäämäni) liikunnan pariin. Aika kaivaa hissukseen blenderit taas esille, sekä sulattaa ylimääräistä läskivarastoa pois. Mitä mielenterveyshoitoon tulee, huonolta näyttää, mutta poikaystävän kanssa ahminnasta ja bulimiasta pidättäytyminen helpompaa (tai toteutus vaikeampaa), joten jos saisin elämäni kerrankin balanssiin nuoralla kävelystä. Aion käyttää ruokaobsessiotani fiksuista asioista lukemiseen, ja korealaisen ja japanilaisen keittiön kokkausharjoituksiin. Otan tavoitteeksi myös pitää fiksusta unirytmistä kiinni (lääkkeittä).

Haikeudesta ja toivosta/toivottomuudesta
Kaipaan Japaniin ihan silmittömästi, syksy on yksi parhaista ja kauneimmista vuodenajoista siellä: vaahteralta näyttävät puut vaihtavat väriä (紅葉), jolle suomimaisema ei tee vertaa. En tiedä tuleeko jatkohoitostani yhtään mitään ja jos ei, saanko edes eläkettä ensi vuodelle, mikä kiristää taloutta ja jaksamista ennestään. Pelkään ja murehdin kissani takia, ja kannan kaikkia kotipiirin stressejä niskassa, neuvottomana ja yksin monen asian kanssa. Olen alkanut jo hyväksymään että asioita on kannettava täällä Suomessa, enkä voi aina paeta niitä syömishäiriön maailmoihin.

1 comment:

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥