Wednesday, October 22, 2014

Koulua ja relaksausta

Menin kouluun ja istuin itsekseni jossain projektiluokassa tuijotellen netistä tutorialeja, ja opetellen jotain kuolevaa softamuotoa, jolla voi kyhätä niitä rasittavia 2000-luvun alun blingbling kotisivuja, rumia ja vihattavia mainosbannereita, sekä kliksutinpelejä. Olen puoliksi innoissani että olen saanut opetettua itse itselleni jotain ammattikunnan osaamiseen kuuluvaa, ja toisaalta ihan kauhuissani että jotkut perus nuolten kliksuttelut ja vänkyröiden venyttelyt luonnistuvat minulta niin huonosti.

Viereen istuu kohta valmistuva vanha luokkalaiseni, sellainen kiltti ja kaunis ääninen tyttö, josta ei keksi keksimälläkään mitään pahaa sanottavaa, paitsi että puuteria tulee ladattua vähän liikaa. Hän on saanut jo jalan oven väliin, elantoa ja näkyvyyttä yhdessä Suomen isoimmassa naisten julkaisussa, just niillä vänkyröiden venyttelyllä. Pieni ahdistus taas iskee, että olen itse liimautunut koulun säädettäviin ATK-tuoleihin kiinni ja toiset ratsastavat oman elämänsä Enterprisella pari valovuotta eteenpäin. Ja toisaalta, haluankin, koska vielä tuntuu että opittavaa on. Vaikka tiedostan ettei oma osaamiseni ole halutulla tasolla, mietin välillä osaako kaikki muutkaan samalta tasolta lähteneet vielä kaikkea? Ainakaan luokkatoveristani ei ollut minua ohjelman kanssa auttamaan, koska kuka muistaisi yhden kurssin asioita 1/2v kauempaa jos ei sitä tarvitse ja käytä? Enpä ole löytänyt omaa juttuani, jonka voisin niin täydellisesti hallita, että muiden asioiden feikkaus onnistuisi.


Selkään on särkenyt ihan simona, ja kirosin etten käynyt Japanissa enempää noin 30€ tunnin hieronnoissa mukiloitavana. Kävin kerran hankalasti kieltä lausuvan kiinalaistädin väänneltävänä, ja harmiksi rahatilanne ja menot ei mennyt niin että olisin mennyt uudelleen. Ihan muista syystä fysioterapiaan päässeenä, koin yllätyksen ja apua niin rentoutumiseen kuin siihen selkäänkin: fysioterapeutti paineli (ei hieronnut, paineli) kehoni läpi ei-ärsyttävän, ei-gregoriaanisen rentoutusmusiikin soidessa, ja väriä palasi takaisin kasvoihin.

Tunnen itseni jälleen sen verran ihmiseksi, että voin rötköttää tänään sohvalla kun poikaystävä on poissa, pelata videopelejä 48g raakasuklaalevyn ja perjantailta jääneiden valkkarijämien kanssa. Määrä, jonka pystyn alkoholia juomaan on ehkä vähän säälittävä. :D Puolen litran pullostani kun on puolet, mutta riittää että voin ottaa Ikea-lasin kaapista ja näyttää miten sivistynyt aikuinen nainen olen! Jätin tätä varten sukkahousut päälle ja helminauhan kaulaan. Kissalle paistoin kanaa. Elämä on ambivalentisti aika masentavaa ja tulevaisuus kamalaa, mutta kummasti Japanista jäänyt iloisuuteni tekee arki-illastakin astetta kivempaa. Etenkin kun olen laihtunut muutaman kilon.

PS: peleistä tykkäävät, otan mielelläni suosituksia vastaan! Poikkiksella on parilta viime vuodelta jonkin verran konsolipelejä, mutta ei niistä hehkuttaa mulle mitään. Lähiaikoina olen hakannut enimmäkseen äksönmättöjä, kuten Uncharted trilogian, Tomb Rideria ja Last of Us:ia.

5 comments:

 1. Uudet (tai miksei vanhemmatkin) Resident Evilit kannattaa testata, varsinkin uudemmat on aika toimintameininkiä. JRPGistä taasen suosittelen Ni No Kunia,(Ghibli + Level 5 = mahtavuus).
  Villinä korttina japanilaisista peleistä Catherine.

  Vielä jos tietäisin tarkempaa kategoriaa, niin olisi helpompi suositella jotakin spesifiä ^^ Hack'n'slash, RPG, joku muu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Oon RE4 tykännyt, ja odotellut Evil Withiniä innolla vaikka arvostelut on olleet mitä on. Catherine on ihan paras, mutta mun torakan aivoille vähän vaikee. Kiitos suosituksista, en oo Ni no kuniin tutustunut :)

   Oon semi kaikki ruokainen, kai eniten pidän jostain action, hack'n'slash ja survival horror genrestä. RPG myös - erityisesti Atluksen, mutta lähiaikoina en ole jaksanut uhraa +50h per peli. Oikeastaan ainoa mikä ei niin nappaa on puzzle pelit tai jotkut Civ tyyliset kliksuttelu strategiat.

   Delete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥