Monday, November 17, 2014

Kirvellen

Ahdistaa maan ja taivaan täydeltä. Hengittäminen on raskasta, ilman yrittää varovaisesti tunkeutua keuhkoihini, joiden päältä painaa kiven lailla. Silmiä koskee kun suljen silmät, haluaisin vuodattaa lämpimiä kyyneleitä, itkeä naaman turvoksiin, päästää pahan pois. Samalla ei tunnu miltään, joten en välitä vaivautua. Olon ollessa rauhaton ja ruumis liian lamaantunut tehdäkseen mitään, en tiedä miten päin asettuisin. Lattialle, sänkyyn, solmuun kissan kanssa sohvalle? Kävelisinkö ulos vai jäisinkö kotiin? Haaveilen taas sulavani lattiaan tai seinään, jotta pääsisin pahasta tyhjään, tarkkailemaan.

Vuodattelen blogiin, koska poikaystävällä on nyt paljon kiirettä ja stressiä kouluprojektien puolesta. Hän tukee ja lohduttaa aina, mutta tuntuu väärältä synkentää hänenkin mieltään, kärsittää minun pahalla olollani. Onneksi on kahvia, kavereita ja välillä viiniäkin, mutta en osaa silti sanoiksi pukea sisimpiä ajatuksiani. Tunnen olevani niin yksin, että haluaisin uhata kukaan-ei-vaan-tajuu, kuin perjantaipullonsa menettänyt teini. Haluaisin terapiaan, halata koiraa ja juoda kahvia sohvalla, rikkoa ja koota ne pääni sirpaleet, jotka on yhä matkassa.

Sain lausunnon lekurilta eläkkeeseen ja terapiaan, 36,20€!!! Ka$$$$hing. Ei mikään 17€ todistuspalkkio kuten ennen vaan "laaja" lääkärintodistus, jossa puolet on suoraan vanhojen lausuntojen potilashistoriasta, virheineen kaikkineen. Lopussa omat luetteluni mitä söin edellisenä päivänä, ja kuvaus "ottaa katsekontaktin, ilmeetön, rauhallinen". Näkee varmaan vaikka ei olisi lääkäri?!! Ei, se lääkäri oli kiltti ja kuunteleva, mutta tolla hinnalla olisi nyt pitänyt saada sellainen Shakespeare selitys, että Kela ei varmana hylkää. Vielä pitäisi oma terapiahakemus kirjoittaa, sekä olla lastenvahtina että Täti Terapiakin saa selvitettyä ne omansa.

Sain myös vihdoin ajan sh-polille, samalle lääkärillekin, jolla kävin kaikki vuodet (hän on paras!). Ja pinkan papereita taas ympyröitäväksi, EDI, BDI ja mulle vieras elämänlaadun kyselylomake. En tiedä mitä sh-puolelta nyt saan, kun en ole paljoa bulimioinut. Olen tullut tosi paljon eteenpäin kielletyissä ruuissa ja monipuolisuudessa tai rytmissä, mutta muuten en tiedä. Määrät on mielestäni paljon ja ajattelen sessiointia, kehooni oon aivan tyytymätön. Pyysin tätä silloin elokuussa kun tulin Suomeen, vuoden kestäneen bingefestin takia. En edes tiedä kunnolla millaista hoito nyt on Ulhåsassa? Jos joku siellä käy es. polilla tai päiväosastolla, kuulumisia otetaan vastaan.

6 comments:

 1. turhaa sisällötontä pölinää niin kokovuorokautisella kuin polillakin..kerrasta toiseen samat kysymykset ja hoitajilla (lukuun ottamatta paria ihanaa poikkeusta) kiinnostus taivaissa. or not.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yleensä se näin on yleispsykallakin, saa olla aika optimistinen tilanne jos joku oivallus pölinsätä irtoaa. Todellakin on/oli hoitajia, joiden tapaamisesta oli aina hyötyä ja iloa, mutta usein ei mahdollista valita ketä tapaa.

   Delete
 2. Mut heitettiin Ulfåsasta ulos jotain vuos sitten kun en ollut parantunut tarpeeksi nopeasti, mut ainakin kuulemani mukaan isoin uudistus on ettei päiväosastolle pääse nykyisin kahta viikkoa pidemmälle jaksolle ollenkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täh, miten niin "tarpeeksi nopeasti"? Ei toipumiselle voi asettaa aikarajaa, kun ihmiset tulee eri tiloista ja taustoista. Resurssit voi olla huonontuneet, mutta tollanen on yleensä masentava takaisku, kuin märkä rätti potilaan naamaan. :( Miten oot jaksanut nyt?

   Päiväosastolle on ollut jo monta vuotta 2vko:n raja jos on bulimia eikä anoreksia, mikä itsessään oli vääryys, mutta 2vko:a ei riitä oikein mihinkään. Itse pitäisin miniminä vähintään kolmea, ellei tarkoitus ole vain tekohengitys..

   Delete
 3. Yleispsykalla Aurorassa pv-ossajakso on tasan 10 vk, juuri nyt ei ole ollut edes jonoa. Koko päivä täynnä ohjelmaa sekä pakollinen yhteinen aamupala ja lounas. Ehkä kyselet sen perään?

  ReplyDelete

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥