Tuesday, August 22, 2017

Moi taas

Elämäntilanteen status: hyvä
Oma status: huono

Voisko tämä jo päättyä? Ei oikeasti jaksaisi sairastaa enää. Kiinnostaisi kiinnostaa tehdä jotain muuta, mutta masennus imee viimeiset mehut mielestä ja ruumiista.

Puuh, en tiedä mistä edes alottaisin. Olen vastaanottanut uutta hoitoa huonolla menestyksellä, syödä mussuttanut ylimääräistä satoja kertoja, lihonut, laihtunut vähän, lihonut lisää. BMI kevyen ylipainon puolella. Paskaa. Olin pari kiloa laihduttuani hetken tyytyväinen kroppaani: se oli normaalipainoinen, vaatteeni meni päälle, vatsa ei näyttänyt pullealta zeppeliiniltä. Mutta ennen menkkoja ruokahalu hipoo vain taivaisiin, ahdistukseen mussutan, oksennan, syön lisää, ja sitä rataa. Blaa blaa, sitä samaa vanhaa.

Sain lähetteen takaisin syömishäiriöhoitoon näin parin vuoden tauon jälkeen. Vaikka hoidon suhteen on ollut epätoivoinen olo: on kokeiltu osastoja, ryhmiä, lääkkeitä, lisää lääkkeitä, terapiaa ja ties mitä muuta niin ettei ole juuri mitään enää tarjolla. Mitä syömishäiriöhoidolla olisi mulle tarjottavaa? No, olen sen suhteen optimistinen, nyt kun olen ihan eri ikäinen, oireinen ja toisella motivaatiolla liikkeessä. Varmaan hoitokin on kehittynyt viimeisten vuosien aikana.

Nyt mua aikuisten oikeasti kyllästyttää ja haluan tsempata ilman että takaraivossa pyörii rangaistukset ja epärealistiset laihdutustavoitteet. Haluan laihtua ne muutamat kilot kyllä, mutta se on aika lailla "biologista normaalipainoani"(?). Häiriölle liikaa, mutta potenttiaalisesti voisin tyytyä siihen. Jatka elämää isona mutta terveenä, kunhan en näin isona, vaan normaalipainoisena.

Kun paranen haluaisin tehdä ehkä jotain vertaistukiduunia syömishäiriöisten parissa.

xx

No comments:

Post a Comment

HUOM ole kiltti ja käytä jotain nimimerkkiä anonymous-sijasta, että eri vastaajat erottuisivat. Vastaan kommentteihin tähän samaan boksiin. :) Ethän kommentoi vain mainostaaksesi omaa saittiasi. Kiits. Nyt haluan kuulla jokaisen ajatuksesi, hyvät ja pahat. Avautuminen on sallittua, ellei jopa suotavaa ♥